Herken jij je hierin: 

Je bent moe.
Of je nu de hele dag gewerkt hebt of juist niets gedaan hebt: ’s avonds heb je geen puf meer. Af en toe neem je je voor om meer te bewegen, maar de sportschool is echt niets voor jou. En eigenlijk ben je er ook gewoon te moe voor.

Je hebt last van je buik.
Soms is je spijsvertering van slag en heb je diarree of juist verstopping. Komt het door wat je eet? Vroeger had je er geen last van. Je doet je best om ‘gezond’ te eten. Maar de ene dieetgoeroe zegt dit en de ander dat. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

Je voelt je gespannen en zenuwachtig.
Soms slaap je slecht in. Of word je juist midden in de nacht wakker om te plassen (en dat niet één keer, maar wel drie of vier). Na een dag werken heb je vaak hoofdpijn. Het lijkt of je je steeds minder goed kunt concentreren op de simpelste dingen.

Je taille verandert …
De laatste jaren zijn er extra kilo’s bijgekomen die er maar niet vanaf willen gaan. Hoe weinig of gezond je ook eet en hoeveel je ook beweegt. Maar je kleren zitten niet meer lekker, zeker niet rond je middel.

Je hebt van die vage overgangsklachten,
waarvoor je niet naar de huisarts wilt. Dán heb je het warm, dan weer koud. Je hebt allerlei spierpijntjes. Soms kun je zomaar uit je slof schieten. Je zit gewoon niet lekker in je vel. Alles bij elkaar maken die klachten het je behoorlijk lastig.

Dit kan het je opleveren 

 • Veel meer energie
 • Nooit meer rommelbuik of diarree
 • Minder kilo’s rond de taille
 • Stoppen met piekeren & beter slapen
 • Makkelijker door de overgang
 • Lekker in je vel – elke dag weer

Als jij je nu gestrest voelt of hoofdpijn hebt, weet je waarschijnlijk niet waardoor het komt. Daardoor kun je ook niet de juiste keuzes maken om je weer beter te voelen. En misschien maak je soms juist de verkeerde keuzes – ongewild en onbewust, met negatieve gevolgen voor je gezondheid. 

Mijn werkwijze

 • Invullen van een voedingsdagboek
 • Invullen van een klachtenlijst
 • Intakegesprek en bloed analyse onderzoek
 • Voeding- en leefstijladvies
 • Vervolgafspraak na 6 tot 8 weken

Weet jij wat je lichaam echt nodig heeft 

De waarheid ligt in het midden (zoals zo vaak 😊). Jouw gezondheid is natuurlijk een wisselwerking tussen je lichaam en je geest, je emoties. In mijn optiek ligt de basis in het fysieke vlak. Daarin sta ik niet alleen: ook de oude Chinezen, veel vooraanstaande wetenschappers én waarschijnlijk je oma zijn het me eens. 

Waar haalt je lichaam z’n energie vandaan? Voor 70% uit voeding en voor 30% uit je adem.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lichaam krijgt wat het nodig heeft. Dat betekent: goed eten, slapen, ontspannen, bewegen en hop: naar buiten in de zon! Eerst letterlijk goed in je vel komen, daarna heb je ruimte én energie om andere zaken aan te pakken.

Heb jij ook klachten als vermoeidheid, stress of een rommelbuik? 

Vul dit formulier in en laat me weten wat je klachten zijn. Ik zal je binnen 48 uur antwoorden.