Natuurgeneeskunde

Nog vele gezonde jaren 

Hoe vaak wensen wij elkaar een goede gezondheid toe?

We vinden onze gezondheid en welbevinden heel belangrijk. Wij zijn allereerst zelf verantwoordelijk. Voor wie niet afhankelijk wil zijn of worden van de gezondheidszorg maar zelf de verantwoording wil nemen voor zijn gezondheid. In onze welvaartsmaatschappij leiden steeds dezelfde oorzaken tot aandoeningen.

Welvaartsaandoeningen kunnen we voor een deel voorkomen. Eenmaal ontstaan kan onze geneeskunde ze wel behandelen maar niet genezen. Dat moet je zelf doen. Ieder mens is naar vermogen verantwoordelijk voor zijn eigen lichaam.

Ook de moderne wetenschap toont de relatie leefstijl en gezondheid onomstotelijk aan.

Voeding, beweging, fysieke omgeving, sociale omgeving, ontspanning spelen allemaal een rol.

Ik lever geen receptenboek. Je leert vooral welke universele principes je gezond kunnen houden. 

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat er heel veel winst te behalen is. Fit en energiek zijn zonder pijntjes is mogelijk. Je lichaam is een plastisch organisme en heeft een ongekend zelf genezend vermogen. Veel klachten en beperkingen zijn omkeerbaar.
Bedenk dat iedere reis begint met een eerste stap.

Levend Bloed Analyse

Levend bloed analyse is een methode om de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen. Door middel van een vingerprik worden enkele druppels bloed onder een microscoop onderzocht.
 
Het geeft een goed beeld van de biologische dynamiek op dat moment. Vele oorzaken van een klachtenpatroon kunnen hiermee aan het licht komen.

Iriscopie

De iris bevat unieke informatie en weerspiegelt de innerlijke gezondheid van de mens. Iriscopie is een methode om via de ogen informatie te krijgen over de lichamelijke en geestelijke balans van een mens.
 
De structuur en het patroon dat de iris vormt is zo specifiek, dat je een mens hieraan kunt herkennen gelijk als aan een vingerafdruk. 
Scroll naar top

scheidingTarieven & vergoeding vanuit je verzekering 

Natuurgeneeskundig
1e consult 95,- euro  
vervolgconsult 55,- euro 

Lichaamsgerichte technieken
Consult 40 minuten 47,50 euro
Consult 25 minuten 37,- euro

Individuele Buteyko-training
1e consult 75,- euro  
vervolgconsult 55,-  

Marisca Sylva van der Ploeg wordt erkend door zorgverzekeraars en is geregistreerd in het HBO-register. Zij is als volwaardig lid aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging ter bevordering Alternatieve Geneeswijze (VBAG). Dit betekent dat je (een deel van) de behandeling vergoed krijgt, mits je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Check hiervoor je verzekeringspolis! Ook is zij ingeschreven in het Register voor Beroepsbeoefenaren Complementaire zorg (RBCZ) en het register van Tuchtrecht complementaire zorg.