• Ben je op zoek naar advies over afvallen en gezonde voeding?
 • Wil je je stress verminderen en beter ontspannen?
 • Wil je makkelijker inslapen of juist beter doorslapen?

Ik kan je helpen. In mijn praktijk voor natuurgeneeskunde en vitaliteit in Bennebroek begeleid ik mijn klanten naar een betere gezondheid, een gewicht waar ze zich goed bij voelen, een betere nachtrust en een relaxter gevoel overdag.

Ben je 40+ vrouw en wil je beter in je vel komen? Speciaal voor jou heb ik het programma Vrouw in Beweging ontwikkeld. In een paar maanden voel jij je weer beter.

voeding

Goed eten, ontspannen, ademhalen en bewegen 

Daarmee leg je de basis voor vitaliteit: een sterk lijf en een fris hoofd. Klinkt makkelijk toch? Veel mensen vinden het echter moeilijk om in de hectiek van het dagelijks leven bewust voor hun gezondheid te kiezen. En wat voor je collega of buurvrouw goed en gezond is, valt bij jou misschien wel helemaal verkeerd.

De behandelmethoden die ik in mijn praktijk gebruik, focussen op de belangrijkste thema’s voor jouw gezondheid: voeding, ademhaling en ontspanning. De nadruk ligt op hoe jij jezelf, je gezondheid en je leven kunt verbeteren, stap voor stap en met een blijvend resultaat.

Voedingsadviezen 

 • Koude handen en voeten
 • Diarree en verstopping
 • Hoofdpijn en lusteloosheid
 • Vermoeidheid

Orthomoleculaire behandeling

Fastfood is ongezond, dat weet je. Maar wat is wél goed om te eten? Aan algemene dieetadviezen heb je niets. Belangrijk is hoe jouw lichaam werkt en verteert. Misschien heb je door stress of hormoonwisselingen tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Ook hierdoor kun je je futloos voelen en kan het lastig zijn om af te vallen.

De orthomoleculaire aanpak gaat ervan uit dat wat je eet gevolgen heeft voor hoe jij je voelt. Uit sommige voeding haal je veel energie, en andere voeding ligt je soms alleen maar zwaar op de maag.

5 elementen voedingsleer

De 5 elementen voedingsleer is afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Ook deze leer gaat ervan uit dat wat je eet bepaalt hoe jij je voelt. 

Elk orgaan heeft een hulporgaan waarmee het samenwerkt. Al je organen hebben een eigen element: hout, vuur, aarde, metaal en aarde. Alles wat je eet is ook gelinkt aan een van die elementen. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen je verwarmen of juist een koud gevoel geven.

Als (orthomoleculair) voedingstherapeut help ik je om het zelfhelend vermogen van je lichaam te versterken. Dat doe ik door je advies te geven over het verbeteren van je voeding en leefstijl. Ik kan je ook vertellen welke voedingssupplementen en kruidenpreparaten je ondersteunen in je proces. Bij welke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen jij baat hebt, ontdekken we door een simpele bloedtest te doen.

Vast onderdeel van mijn behandeling is het uitvoeren en (laten) analyseren van een bloedtest. Een klein druppeltje bloed geeft gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld je herstelvermogen bij stress. We zien dan welke voedingstekorten je eventueel hebt. Ook ontdekken we welke (sluimerende) ziekteprocessen je klachten veroorzaken.

Uit de bloedtest blijkt welke tekorten je hebt qua vitaminen en mineralen. Maar ook komen voedingsintoleranties aan het daglicht, in hoeverre je door vaccinaties, parasieten en virussen belast bent, wat de staat van je lever en darmen is en hoe je hormonale huishouding er voor staat.
De bloedtest geeft dus een indicatie van hoe je lichaam functioneert én het laat de verbeterpunten zien. Je krijgt inzichtelijk waardoor jij je voelt zoals je je voelt. Dat weten is al enorm fijn! Daarnaast geeft de uitslag ook handvatten om gericht je voeding aan te pakken en ondersteunende supplementen te gebruiken.

Wil jij ook meer energie?

Ademtherapie volgens Buteyko 

 • Astma
 • Snurken
 • Stressgevoelens
 • Neusverstopping
 • Chronische vermoeidheid

Ongemerkt kun je te veel, te weinig of te snel ademhalen. Bijvoorbeeld door stress of allergieën. Daar kun je je heel naar door voelen. Te veel en te diep ademhalen is vaak echter ook de oorzaak van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en slecht slapen.

In mijn praktijk gebruik ik ademhalingsoefeningen uit de Buteyko methode. Met deze methode leer je om bewust adem te halen, op een manier die past bij wat je doet. Dus diep als je aan het sporten bent. En licht als je op de bank zit. Daardoor voel je je energieker en kun je beter ontspannen. Goed ademhalen overdag verbetert je slaap en lost je stress op.

Ademtest
We doen een ademtest om te onderzoeken hoe jouw ademhaling verloopt. Dan kijken we vooral naar de lengte van je uitademing. De uitslag laat zien waar en hoe jij kunt verbeteren. 

Deze methode kun je ook leren in een groepstraining. Dan volgen we een vast patroon in de ademtraining. Check voor meer info de agenda.

Autogene ontspannings-training 

 • Pijnlijke schouders, stijve nek
 • Stress en onrust
 • Vermoeidheid en concentratieproblemen

Met autogene training leer je een aantal concentratieoefeningen waarmee je je lichaam en geest in diepe rust en ontspanning brengt. Naar de effecten van deze methode is wetenschappelijk onderzoek gedaan met positieve resultaten. 

Als je er vaak mee oefent, kun je jezelf ‘op commando’ laten ontspannen. Dus wanneer en waar je maar wilt. Bij het oefenen wissel je af tussen het aan- en ontspannen van je spieren en het uitspreken van oefenformules (affirmaties).

Pijn oplossende triggerpoint-therapie 

 • Spierpijn en spierkramp
 • Hoofdpijn en duiziligheid
 • Frozen shoulder en schouderpijn

Spanning kan zich vastzetten als hoofdpijn of stijve nek. Triggerpointtherapie is een specifieke massage op pijnpunten en spierknopen. Die pijnlijke spierknopen zijn plaatselijke verkrampingen in je spieren, waar de doorbloeding niet goed is. 

Deze triggerpointtherapie vormt een goede aanvulling op bovenstaande behandelingen. Zo geef je je lichaam nog een extra boost!

Neem contact op voor een intakegesprek 

Loop je al een tijdje rond met klachten als vermoeidheid, stress of een rommelbuik? 

Dan is het vaak lastig voor je om de precieze oorzaak aan te wijzen. In de intake bespreken we hoe het met je gezondheid, slaappatroon en gewicht is. Wat kan er beter? Hoe kun jij meer in balans komen? Welke methode voor jou het beste werkt, hangt van je klachten af. Misschien slaap je prima, maar heb je vaak last van je buik. Of ben je zenuwachtig en heb je een paar kilootjes teveel.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis en bespreken we jouw situatie. Met een uitgebreide vragenlijst brengen we in kaart waar je knelpunten zitten, mogelijk aangevuld met enkele tests. Op basis hiervan geef ik advies en stel ik je een behandelplan voor. Je bent welkom voor zowel één sessie als een aantal sessies.