Een intensief 1 op 1 begeleidingstraject voor wie lekker in hun vel willen zitten. Je leert stap voor stap goede keuzes voor je gezondheid te maken. Meer energie, meer in balans en meer ontspanning.

Dit kan het je opleveren 

  • Veel meer energie
  • Nooit meer rommelbuik of diarree
  • Minder kilo’s rond de taille
  • Stoppen met piekeren & beter slapen
  • Makkelijker door de overgang
  • Geen last van je menstruatie
  • Lekker in je vel – elke dag weer

Pf, ik heb altijd maar hoofdpijn, ben moe en eigenlijk een paar kilo te zwaar - Gaat het nou nooit over?

Herken jij je hierin: 

Je bent moe.
Of je nu de hele dag gewerkt hebt of juist niets gedaan hebt: ’s avonds heb je geen puf meer. Af en toe neem je je voor om meer te bewegen, maar de sportschool is echt niets voor jou. En eigenlijk ben je er ook gewoon te moe voor.

Je hebt last van je buik.
Soms is je spijsvertering van slag en heb je diarree of juist verstopping. Komt het door wat je eet? Vroeger had je er geen last van. Je doet je best om ‘gezond’ te eten. Maar de ene dieetgoeroe zegt dit en de ander dat. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

Je voelt je gespannen en zenuwachtig.
Soms slaap je slecht in. Of word je juist midden in de nacht wakker om te plassen (en dat niet één keer, maar wel drie of vier). Na een dag werken heb je vaak hoofdpijn. Het lijkt of je je steeds minder goed kunt concentreren op de simpelste dingen.

Je taille verandert …
De laatste jaren zijn er extra kilo’s bijgekomen die er maar niet vanaf willen gaan. Hoe weinig of gezond je ook eet en hoeveel je ook beweegt. Maar je kleren zitten niet meer lekker, zeker niet rond je middel.

Je hebt van die vage overgangsklachten,
waarvoor je niet naar de huisarts wilt. Dán heb je het warm, dan weer koud. Je hebt allerlei spierpijntjes. Soms kun je zomaar uit je slof schieten. Je zit gewoon niet lekker in je vel. Alles bij elkaar maken die klachten het je behoorlijk lastig.

Toch is het voor jou ook mogelijk om lekker in je vel te zitten 

Als jij je nu gestrest voelt of hoofdpijn hebt, weet je waarschijnlijk niet waardoor het komt. Daardoor kun je ook niet de juiste keuzes maken om je weer beter te voelen. En misschien maak je soms juist de verkeerde keuzes – ongewild en onbewust, met negatieve gevolgen voor je gezondheid. Net als heel veel andere vrouwen.

Het zit ‘m niet in je emoties

Veel vrouwen denken dat ze eerst emotioneel aan het werk moeten. Ze wijten hun vermoeidheid bijvoorbeeld aan een conflict op hun werk. Maar geloof me: hoe jij je voelt, zit niet (alleen) tussen je oren.

En ook niet in dieethypes

Andere vrouwen denken dat ze zich beter voelen als ze elke dag een kiwi eten of wat rauwkost. Geen koffiedrinken, of juist wel. En toch voelen ze zich niet beter – welke dieettip ze ook volgen.

Weet jij wat je lichaam echt nodig heeft 

De waarheid ligt in het midden (zoals zo vaak 😊). Jouw gezondheid is natuurlijk een wisselwerking tussen je lichaam en je geest, je emoties. In mijn optiek ligt de basis in het fysieke vlak. Daarin sta ik niet alleen: ook de oude Chinezen, veel vooraanstaande wetenschappers én waarschijnlijk je oma zijn het me eens. 

Waar haalt je lichaam z’n energie vandaan? Voor 70% uit voeding en voor 30% uit je adem.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lichaam krijgt wat het nodig heeft. Dat betekent: goed eten, slapen, ontspannen, bewegen en hop: naar buiten in de zon! Eerst letterlijk goed in je vel komen, daarna heb je ruimte én energie om andere zaken aan te pakken.

Over het traject  

Een intensief een-op-een begeleidingstraject. We starten met een uitgebreide intake en een aantal tests. De basis voor het traject leggen we in de intake. Daarin praten we over hoe het met jou gaat. Hoe je slaapt, hoe je spijsvertering is en of je je bijvoorbeeld vaak gespannen voelt. Daarna doen we een aantal testen. Dat vertelt ons hoe jouw herstelvermogen na stress is, of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en of je een rustige en ontspannen ademhaling hebt.

Jouw verhaal en de testresultaten bepalen waar de focus komt te liggen: op het aanpassen en verbeteren van je voeding, je ademhaling of meer ontspanning. Of een combi hiervan. Daarna kijken we samen hoeveel tijd er nodig is om jou je weer energiek te laten voelen. Dit programma is voor 40+ vrouwen die worstelen met hun hormonen en last hebben van allerlei ‘vage’ klachten: hoofdpijn, vermoeidheid, nét een paar kilootjes teveel of slaapproblemen. Ze willen weer fit worden en lekker in hun vel zitten. Ik geef ze advies over gezond en lekker eten en leer ze hoe ze rustig kunnen ontspannen. 

• Voedingsadviezen om lacunes aan te vullen en je sterker te maken.
• Advies over aanvullende supplementen om je extra weerbaar te maken.
• Ademhalingsoefeningen waardoor je beter slaapt en je beter kunt concentreren.
• Coaching op relaxt omgaan met stress en spanning.

Heb jij ook klachten als vermoeidheid, stress of een rommelbuik? 

Vul dit formulier in en laat me weten of je geïnteresseerd bent in het programma. Ik zal je binnen 48 uur antwoorden. Dan maken we een afspraak om over de concrete invulling te praten.